Verzending via BOL.com binnen Nederland hoeft niet via PostNL

Vanaf vandaag, 1 augustus is bol.com begonnen met de nieuwe verzendregels. Je kan vanaf vandaag enkel via bol labels aanmaken voor PostNL als je binnen Nederland verstuurd.

Maar wist je dat dit niet noodzakelijk is? Er is namelijk een goedkopere optie.

Als je namelijk via Sendcloud gaat versturen, dan kan je een koppeling maken met bol.com en dan kan je gewoon met jouw keuze vervoerder versturen.

Dit scheelt geld en het systeem is onwijs makkelijk. Je maakt labels aan met 2 klikken, het is echt fantastisch.

Wees geen dief van je eigen portemonnee en start met Sendcloud.

Microsoft 365 voor bedrijven stijgt in prijs

de prijs voor Microsoft 365 voor bedrijven zoals wij die aanbieden in business basic word per 1 oktober verhoogd. Hierdoor kunnen wij niet anders dan meegaan met de stijging.

Een basic mail adres via Microsoft 365 voor bedrijven word per 1 oktober verhoogd naar € 6,25 per mail account.

Deze prijs is excl. btw.

Ook melden we bij deze meteen, dat door de gestegen prijzen van overige zaken, de hostingpakketten per 1 januari worden verhoogd met € 1,25 excl. btw per maand.

De nieuwe prijzen zijn dan alsvolgt:
Hosting Basic ( 1 website) € 9,75 per maand
Hosting Uitgebreid (2 websites) 12,25 per maand
Hosting Extreme (5 websites) 14,75 per maand
Hosting Unlimited Prijs in overleg
(Bovenstaande incl. 1 .nl domeinnaam)

VEEL SPOOKFACTUREN IN OMLOOP

Blue Knot Nederland krijgt regelmatig de volgende vraag: Ik ontving vandaag een factuur voor een domeinnaam en/of hosting, maar ik heb dat domein en/of hosting toch bij jullie ondergebracht? In dit artikel leggen we uit dat er oplichters zijn die spookfacturen sturen naar ondernemers, omdat ze op hun geld uit zijn. Onlangs dook er een valse factuur op van HSI Domein & Hosting Service NL. Eerder ontvingen mensen nepfacturen van DNS Service NL, Tele Media B.V. en van NL Domein Host.

Spookfacturen HSI Domein & Hosting Service NL

Begin augustus 2022 kregen we een melding van een klant over een factuur van HSI Domein & Hosting Service NL. Het betrof een factuur van bijna 200 euro voor o.a. domeinregistratie (zie afbeelding 1). De DNS Servicekosten t.w.v.  €49,50 werden volledig vergoed (erg aardig). Volgens contactpersoon Julia Visser van HSI moet de betaling binnen 14 dagen gedaan worden, en wel naar een Spaans rekeningnummer. Indien je een soortgelijke factuur ontvangt van HSI, betaal deze dan níet. Het betreft een spookfactuur. HSI Domein & Hosting Service NL is niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en bestaat waarschijnlijk ook helemaal niet echt. Ook op de website van Opgelicht staat een artikel over de gehaaide oplichterspraktijken van HSI.

Nepfactuur HSI Domein & Hosting
Afbeelding 1: Nepfactuur HSI Domein & Hosting

Spookfacturen van DNS Service NL

Begin 2020 hebben we gezien dat DNS Service NL spookfacturen stuurt voor webhosting. Medio december 2019 waren de oplichters ook al actief, maar destijds onder een iets andere naam, namelijk DNS Registraties NL. De nieuwe facturen worden verstuurd door contactpersoon Eva Janssen (een verzonnen naam) voor het totaalbedrag van € 179,95. DNS Service NL vraagt in de nepfactuur of je dit bedrag binnen 14 dagen over wil maken naar het (Spaanse) bankrekeningnummer ES11 2100 2655 0302 1024 7096. Niet doen dus!

Spookfacturen van Tele Media B.V.

In de factuur van Tele Media B.V. staat de volgende omschrijving: internetvermelding op bedrijvenregister.nl. Deze factuur is nep. Bedrijvenregister.nl waarschuwt voor deze nota en zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie. Er zijn regelmatig vergelijkbare facturen in omloop. In februari 2018 meldde de website van het televisieprogramma Opgelicht?! (AVROTROS) bijvoorbeeld dat er een factuur van NL Domein Host rondwaarde.

Spookfacturen van Web Registraties Nederland

Sinds maart 2019 zijn er naast spookfacturen van Tele Media B.V. ook nepfacturen van Web Registraties Nederland in omloop. Zij sturen een factuur uit voor een domeinregistratie. Totale kosten: €196. De spookfactuur van Web Registraties Nederland ziet er professioneel uit, maar betaal het gevraagde bedrag niet! Ook deze facturen zijn nep en worden verstuurd door oplichters.

Wat is een spookfactuur?

Een spookfactuur is een niet van echt te onderscheiden factuur, die tot doel heeft om jou te laten betalen voor iets waar je niet om hebt gevraagd. Er zijn meerdere partijen die dit soort facturen versturen.

Oplichters

Het moge duidelijk zijn: partijen die zulke facturen versturen zijn oplichters die op jouw geld uit zijn. Ze gokken erop dat je zonder na te denken het bedrag overmaakt. Het gaat vaak om nota’s voor domeinnamen en advertenties op websites. Soms melden de oplichters in de kleine lettertjes dat het niet gaat om een factuur, maar om een aanbieding waarbij de betaling geldt als opdrachtbevestiging. Ze doen zich ook geregeld voor als een betrouwbare partij zoals de Kamer van Koophandel. Spookfacturen komen meestal per e-mail en geven aan dat er binnen een bepaalde termijn betaald moet worden. Bij de Fraudehelpdesk kun je spookfacturen melden.

Uitkijken geblazen! 

Onderzoek voordat je een factuur betaalt altijd of je inderdaad een betalingsafspraak hebt met de betreffende partij voor het genoemde bedrag. Controleer ook of het bankrekeningnummer op de factuur daadwerkelijk bij deze partij hoort. 

Twijfel je over een factuur voor je Blue Knot Nederland website? Mail ons dan. Wij sturen alleen facturen uit onze eigen naam, voor diensten die jij met ons hebt afgesproken.

ik wil een website wat heb ik nodig

Ik wil een website, wat heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je ongeveer op je website wilt hebben, wil je bijvoorbeeld alleen wat informatie of ook een portfolio of zelfs een hele webshop? Als je weet wat je allemaal wilt op de site schrijf dit dan op, dat helpt namelijk bij het maken van de teksten.

Het is namelijk heel belangrijk om goede teksten te hebben en daarbij het liefst verschillende foto’s per onderwerp. Want elke foto word apart gezien in Google, verschillende opties maken daardoor meer kans.

Hosting en Domeinnaam

Ook handig is alvast bedenken wat je voor domeinnaam wilt en bekijken wat er mogelijk is qua hosting. Mocht je nog niks hebben dan bied Blue Knot een hostingpakket aan inclusief een domeinnaam (.nl .be of .com) kijk op de pagina Prijzen voor al onze opties!

Uiteraard staat het u vrij om een andere hostingpartij te kiezen, maar alles onder 1 dak is wel zo makkelijk.

Updates weer gedaan

Vanavond zijn alle updates van de websites in ons beheer weer gedaan! U beschikt weer over de nieuwste versies van WordPress en van de nieuwste updates van uw plugins.